Welcome to...
Malmo Blood Bowl League

Välkommen till Malmös underbara Blood Bowl värld. Kom med och lira du också. Såväl erfarna spelare som nybörjare är lika välkomna. Vi kan också hjälpa till att skaka fram figurer åt den som vill prova på.

Framför dig på skärmen bevittnar du BBL, sidan som är vårt verktyg för att driva vår liga. Reglerna är enligt senaste versionen från GW BB2020 Second Season med expansioner (och vissa husregler såklart).

Kort sagt, skynda in och registrera dig, leta rätt på ditt favoritlag, hitta dina bästa tärningar och börja ditt nya 'Blood Bowl Liv' - för här i Malmö med omnejd finns det alltid någon att spela detta fantastiska brädspel med. Oavsett om det är en stenhård kamp i en tävlingsmatch eller bara en soft och chill vänskapsmatch! Cheers!!!

Kontakta oss:
malmo.bbl@gmail.com

https://www.facebook.com/groups/mafoc/

Kommish för ligan: Kemimutt, Afroman, och chgadd
BBL Wizz: Stashman

This is not an official Games Workshop site!
Many words and images on this page are trademarks of Games Workshop Limited, and used without permission - no challenge to their status is intended.

News
Aug. 2nd, 2022
Worst Tackle of the seson!
Säsongen närmar sig slutspurt och "Anti-violence Watchdog Committee" har inte haft så mycket att göra...

Bästa killen gjordes av en oreggad spelare i matchen Precious Metals - Corona Champs (Season Two, Blood Bowl Classic Cross) där Corona Champs omsjungne hjälte Huggie (180k) omkom.

i övrigt ser det ut enligt följande.......

Ingenkaka tryckte till Tellurium 100k

Crimsonslayer stångade ihjäl Skrammelman 100k

Nehekaka mosade Gallana Band-'ana 100k

Anti-violence Watchdog Committee hoppas nu att avslutningen på säsongen blir riktigt blodig med ett par nya "fräscha" och betydelsefulla kills!

Just don´t hit´em.... Hit them hard!
- chgadd
 
 
Feb. 26th, 2022 - old news
´Worst Tackle´ of the season...
Anti-violence Watchdog Committee ´Worst Tackle´ of the season...

Zlim Angui

Kills...

Piccolo Dash [85k]
- Stashman
 
 
Feb. 2nd, 2022 - old news
Utvärdera!
Säsongen är över, och vilken säsong det blev. Trots toppar av corona lyckades vi få till ett par riktigt härliga spelkvällar och det har vi nog Peder att tacka för. Samtidigt bjöd sommaren på, i alla fall för min del, många trevliga speldagar ute i solen. Snart är det dags att blicka framåt och om bara omicron ebbar ut snabbt så hoppas vi kunna ha en riktigt trevlig kickoff, men innan dess är det dags för lite utvärdering. Skriv i forumstråden vad ni tycker och tänker om tiden som gått och tiden som komma skall. Några frågor att ta upp är...

Säsongens längd. I år var första gången vi testade med lite flexiblare längd på säsongen. I år blev det någon match extra.

Slutspel. I år hade vi en match kortare slutspel för att kompensera för den längre säsongen.

Ligornas utforming med regler? Mer tokerier? Mindre tokerier?

Hur var spelbalansen. Då tänker vi främst på sådant vi kan ändra enkelt, som tillgänglighet på starplayers, inducements och liknande. Om en viss sorts lag dominerar i bb2020 kan vi inte göra mycket åt.

Sidoturneringar? Hur ser intresset ut för dessa? Det kan vara dungeon bowl, bb7 eller annat tokigt. Det har varit svårt att få till extra spel under pandemin då många spelar färre matcher generellt och fokus därför legat på ligamatcher vid spelträffarna.

Fumbbl. Skulle vi vilja att någon sätter sig in i möjligheterna att åter använda fumbbl som komplement?

Tyck till!
Mvh
Kommissionen
- Kemimutt
 
 
June 2nd, 2021 - old news
Gws faq(ta) fel!
Gws senaste faq vände upp och ner på en hel del saker. Normalt inför vi nya regler endast mellan säsonger men en faq ska egentligen inte vara nya regler utan mer avgöra diskussioner som kan uppkomma och är därmed normalt i bruk direkt. Men denna gången var det inte så, särskilt i följande två punkter.

Hail Mary. Gw tycker plötsligt att detta ska räknas som en long bomb, dvs - 3. Vi väljer att fortsätta som innan. Dvs inga minus för avstånd på hail Mary.

Piling on. Gw menar att detta ska räknas som den enda foul man får göra per turn. Vad då ordet free står för i skillen är oklart. Vi väljer att piling on är förutom den vanliga foulen.

Att vi väljer att behålla tolkningen från innan faqen är för att folk kan ha byggt spelare och strategier efter den tolkningen och det vore orätt att ändra detta mitt i säsongen.

Mvh, Martin i Kommissionen.
- Kemimutt
 
 


Latest bulletins:
Latest matches:
 
Some names and images are ® reg. trademarks of Games Workshop    |    code based on Aros Blood Bowl League